alco

ღვინისგან განსხვავებით ლუდი თითქოს უფრო კომპლექსურია, რადგან მისი დალევ სხვადასხვა ჭურჭლიდან ძალიან მნიშვნელოვანია გემოებისთვის. ლუდს ცოტა მეტი ელფერი სჭირდება, რომ ზუსტად გამოავლინოს მისი ყველა არომატი. თუ გსურთ რომ მაქსიმალური სიზუსტით მიიღოთ ლუდის ყველა არომატი, ამისთვის პირველი ნაბიჯი არის სწორი მინის ჭურჭლის შერჩევა.

მოდით განვიხილოთ რამდენიმე ვარიანტი:

 

PILSNER GLASS

მსგავსი ჭიქისთვის მიზანშეწონილია: მსუბუქი ლაგერები, პილსნერები, მსუბუქი ხორბლის ლუდები, ამერიკული ფერმკრთალი ლაგერები.

როგორ უნდა ჩამოასხათ: Pilsner-ის შუშის მაღალი შეკუმშული დიზაინი, რომელსაც აქვს ფართო დაბოლოება, უზრუნველყოს, რომ ლუდის დახვეწილი არომატები გამოკვეთოს წინა პლანზე და ლუდს აერაციის საშუალება მისცეს. მსგავს ჭურჭელში, ლუდის სწორად დასხმა ნიშნავს, რომ მას აუცილებლად ექნება ცოტაოდენი ქაფი ზემოდან. თუ ოდესმე გიგრძვნიათ, რომ მსგავსი ჭურჭლის გამოყენებისას, ბარმენი ცდილობს გააკეთოს ლუდის ეკონომია და ამიტომ მას მეტი ქაფი აქვს - ვფიქრობთ ასე ნამდვილად არარის. ამ კონკრეტულ შემთხვევაში, ეს ყოველთვის თქვენს სასიკეთოდ ხდება.

კლასიკურ შემთხვევაში, თქვენ უნდა დაიწყოთ ჩამოსხმა 45 გრადუსიანი კუთხით. მნიშვნელოვანია ბოთლსა და ჭიქას შორის გარკვეული ინტერვალის დაჭერა, რაც მეტი ჰაერი მოხვდება ჩამოსხმის ეტაპზე ლუდს, მით უკეთესი. როდესაც ლუდი ჭიქის ნახევარს მიაღწევს, ნელ-ნელა დაიწყეთ ჭიქის გასწორება და განაგრძეთ ნელა და პირდაპირ ჩამოსხმა.

 

GLASS STYLE: PILSNER GLASS

საუკეთესოა ამ სტილისთვის: ორმაგი/იმპერიული IPA-ები, ბელგიური ფერმკრთალი ALES, ორმაგი APAs, Saisons, Flanders Red Ales (sours), Belgian Strong Ales და Lambics.

როგორ უნდა დაასხათ: ალბათ ყველაზე მნიშვნელოვანი სტილის მინის ჭურჭელია ლუდის სწორად ჩამოსხმისთვის. ჭიქის ფორმა უზრუნველყოფს ფართო ზედაპირს სათანადო აერაციისთვის. თუ იცით, რომ ემზადებით ძლიერი Ales დასასხმელად, ეს ჭიქა იდეალური გამოსავალია. მნიშვნელოვანია, რომ არ არის საჭირო ჭიქის დახრა. ბოთლი მყარად დაიჭირეთ და ჩაასხით პირდაპირ ჭიქაში ნელა. როცა ბოთლში ლუდის დაახლოებით მესამედი დარჩება, შეწყვიტეთ დასხმა. გააჩერეთ ლუდი ჭიქაში ერთი წუთით, და ბოთლში დარჩენილი ლუდი, ხელში რამდენჯერმე დაატრიალეთ.

ასეთი სტილის ლუდებს, თითქმის ყოველთვის აქვს არომატების უმეტესი ნაწილი დაგროვებული ბოლოში, ამიტომ მნიშვნელოვანია ბოლომდე ჩამოისხას ჭიქაში.

CHALICE

საუკეთესოა ამ სტილისთვის: ბელგიური ძლიერი Ales, ბელგიური მჟავე Ales, ბელგიური ფერმკრთალი Ales, ტრიპელები, კვადრუპელი და დუბლები.

როგორ დავასხა: თუ ბევრი ადგილი არ გაქვთ სხვადასხვა სახის ჭურჭლის შესანახად, შეგიძლიათ ამ სახის ჭურჭელი გამოიყენოთ, რომელიც რეალურად სხვადასხვა ჭიქებისთვის დამახასიათებელ ფუნქციებს აერთიანებს. განსხვავება მდგომარეობს იმაში, რომ TULIP GLASS უფრო მეტ არომატს ინარჩუნებს, ხოლო CHALICE ნამდვილად საუკეთესოა Dark Ales ტიპის სასმლისთვის - საბოლოოდ შეიძლება ითქვას, რომ იგი ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული და საჭირო ჭიქაა.

 

 

სტატიის ავტორი , 2023-02-13